Twee weken terug besloot ik dat het tijd werd om eindelijk een zonnebril op sterkte aan te schaffen. Ik draag al meer dan tien jaar een bril en toch kwam ik er nooit toe. Dat gaf dan grappige taferelen zoals in de auto twee brillen over elkaar dragen en op straat als het zonnig was niemand te herkennen die naar me wuifde bijvoorbeeld. Omdat ik ook in de winter vaak een zonnebril draag, koos ik voor een tijdloos Ray Ban model dat bij alles gaat en waar ik bijvoorbeeld ook mee kan gaan skiën of tennissen (als ik niet te wild doe).

Dus.. the time was now. Ik reed met Jeanne naar de dichtstbijzijnde Grand Optical en terwijl ik zelf een bril aan het kiezen was, had Jeanne de styliste ingepakt en was ze aan het bepalen welk kleurtype ze was én koos ze alvast een montuurtje uit. “Want je weet nooit he, mama, misschien moet ik binnenkort wél een bril dragen.”

Nu dát heeft ze van geen vreemden, als kind was ik ook helemaal in de ban van brilletjes en kreeg ik mijn mama zelfs een paar keer zo ver om naar de oogarts te gaan. Die bezoekjes mondden steeds uit op een domper – voor mij dan toch. Want tot mijn 20e was er niets mis met mijn ogen.

Misschien kan het wel handig zijn om te weten dat als je toch op zoek gaat voor een bril voor je zoon/dochter je op andere dingen moet letten dan bijvoorbeeld wanneer je voor jezelf een montuur uitzoekt.

Wat niet onbelangrijk is, is dat het montuur/glas hoog genoeg moet komen, want kinderen kijken nu eenmaal meer naar omhoog. Kies ook best een iets steviger of net heel flexibel model, want een kinderbril krijgt veel te verduren tijdens het spelen. Kijk ook dat het glas niet rust op de wangen. Dat kan zeer ongemakkelijk aanvoelen, maar dat lijkt met wel evident. Én last but not least: omdat kinderen al eens wild zijn en een ongeluk snel gebeurd is, krijg je altijd een montuur + glazen gratis. Zodat je altijd een reserve exemplaar hebt liggen indien nodig.

Ik verliet de winkel met het vooruitzicht op eindelijk een zonnebril met sterkte en Jeanne een beetje droevig omdat haar ogen te goed zijn. Life can be hard, little one.

ism GRAND OPTICAL

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.